Wednesday, 7 November 2012

Alahai Abang POT

Assalamualaikum..;)

Saja gatai stay up sampai lewat malam sambil menghupdate entri...Pasni xblh stay up lewat2 da....*_^

Semalam rasanya dah abes bersih kot bersihkan umah..siap mop 2x round..PAstu Ida pun keluar la nak cuci lantai ngan tikar buluh yang dah kotor..Perasan jugak...awat si abang pot suke sangat...gigit anak2 sedara nya...lari kuar masuk rumah...Pastu senyap masuk umah xkuar..Bila ditinjau...Ya Allah!!...ape keje ko ni abg pott!!!!!




Nasib bek la muka abg pot ida ni asik senyum je..kalau x..tisu yang dicarik2nya tu ida sumbat sampai abes dalam mulut dia...Abang pot oh abg pot...satu roll tisu jahanam dikerjakan..En Tunang kata si abg pot ni kucing yang montok..@_@...Alahai abang pot...

p/S~(Nama sebenar abg pot ni si NYINYO....kucing yang kebal gak..termakan racun tikus dia hidup lagi walau da terlantar lama...kena langgar kete pun masih selamat lagi...penangkap jugak..makanan paberet dia tikus..lau kucing ida yang lain tangkap tikus buat main..tapi abg pot nih dia tangkap n makan dengan nikmat...sluurpppp...da makan dia tinggalkan kepala ngan kulit tikos dalam tempat makan dia..dia bagi bukti kot...eiiyarrkkk...apapun abg pot tu dipanggil si nyinyo ni mempunyai ekor yg kontot disamping badannya yang sasa..)

THANKS 4 READING

38 comments:

  1. cutenyee abang pot ! wah , bestkan dapat bela kucing yang dapat tangkap tikus ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. macehh...best jugak dear..tapi ngeri tau bila tikus tu berdarah2 digigit dpn kiter..;D

      Delete
  2. hai nyinyo... x sedap lgsg nma.. kbai. =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hambooiii...sedap la...jeles lettew..;p

      Delete
  3. wah...nama sempoi lah..abg pot lagi.hehehe
    jenuh la abis tisu tu dikerjakan abg pot:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jenuh ida kutip..terabur sana sini....tisu yg da lunyai tu dia geget lak bawak merata2...;)

      Delete
  4. ya Allah ~ habis dia gigit nyer. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang tinggal pun xrupe tisu gulung da...hik3

      Delete
  5. Replies
    1. jaga dia..ida mainkan dia lak pasni..hahaha....

      Delete
  6. xde tikus la kat umah u...bagus abg pot ni..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada kucing ni kurang la jugak anna..

      Delete
  7. First time jumpa tisu kot. Tu yang seronok sampai terhabis semuanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aritu dia teraburkan kain yang da dilipat mieya...da buat sepah dia buat muka selamba n pergi gtu je..;)

      Delete
  8. comel sangat mate abang pot jadik senget . sebab kene flash kott

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah..dia stay je masa ida amik gmbar hasil kedajalan dia ni...hahaha

      Delete
  9. hahaha sabo je la abang pot... XD tgok muka tak bersalah dia tu.. ahakx.. cute.. ena cukup suka kucing! kucing siam ni kan?? ke lain?? XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. maceh cyg...tgk muka dia gtu xsampai hati ida nak marah dia ena...:)
      abg pot eow kampung je ena..cume kaler dia tu cm coklat nk oren gtu..hasil pkahwinan kucin ida ngn kucing jiran;).ida bela kucing kampung je sume....

      Delete
  10. Tudia abg pot...! main tisu haaa..hahhaaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam la tuan dia ni tauke tisu...hik3...

      Delete
  11. kenapa dia tak makan kepala tikus tu ye???

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpasti la boni..mungkin sebab kepala tikus tu keras ke atau xsedap pada dia..xpun mybe xsmpai hati tgk wajah tikus tu..tu dia xmkn..

      Delete
  12. geram2..penat mengemas..ish2..naseb baek kucing..bebel pun bukn dy phm..hehe..xD

    ReplyDelete
  13. Hihihi kucing dekat rumah pun ada main cakar-sepahkan tisu ni.. Sabo je lah.. ;D

    ReplyDelete
  14. hahhahhaha.... lawak la abg pot ni...tapi comel sgt33...

    ReplyDelete
  15. comelnyaaa lahai kucing awak! he's a great cat because main tangkap cik tikus. not like my cat, tak cekap tangkap tikus. dorang lebih suka duduk kat cage and pampers their own selves! haha

    ReplyDelete
  16. amboi sma nakal ngn kucing kta, nyau..
    abis tisu dapur dia cakar2..
    tisu dlm kotak dia tarik2 tp jdi cntik plak bla tgk..
    smpi nk mrh pn x jdi.. hihihi

    ReplyDelete
  17. Comelnya Abg Pot nie ^_^
    Kucing Wilma tak pandai makan tikus...
    Bunuh tikus jak...Hehehe...

    ReplyDelete