Friday, 14 September 2012

bila hati dah mati

Bila hampa itu ada di mana-mana... 
Bila kecewa itu menghambat walau di mana saja kita berada...
Bila tiada kata yang mampu diucapkan..
untuk apa mengucap kata kalau kata itu kedengaran sumbang dipendengaran semua.
Jadi hanya dongakkan wajah...lihatlah wajah2 bongkak yang menongkat langit..
Persetankan duka....Biar kata2 jadi bisu...
Sedarkan diri..Diri hanya si kerdil...Masakan layak berkutik walau sedikit..
Allah itu Maha Adil...Dia yang Melihat segala yang berlaku...
Andai kejatuhan yang kau harapkan buatku
Tidak akan terjatuh aku berguling melainkan dengan kehendaknya..
Hati yang mati masakan dapat merasa sakit..
Hati yang mati sudah kontang dengan duka
Hati yang mati sudah kebal dengan pengkhianatan..
biarkan jasad masih mencangak biarpun hati ini dah lama mati..


22 comments:

  1. pergh..mendalam ayat kat sini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. idea tercetus...copat2 kutip..hik3..:)

      Delete
  2. betul tu sis, makin lama makin kita ni menjadi kebal... sbb tulah kita hendak bersabar dengan semua dugaan semua tu... Allah itu Maha Mengetahui apa yg kita tak ketahui... sabar itu separuh dari iman

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq ena dear..:) nak jadi kebal itu susa....nak pura2 kebal senang ckit kut...huhuhu...sedang berusaha menyabarkan diri..

      Delete
  3. sajak .. fared ayam macam orang gila tu pon suka bersajak ..

    ReplyDelete
  4. Indah sajak ni indah juga pengajarannya ^^

    ReplyDelete
  5. ah sudah! camne nak bace nie.. berbelit-belit urat otak tatkala memahami nya pun adui hai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau anda peminat sunan..mesti paham jugak last2...hahahaha

      Delete
    2. minat tapi da stuck start dari sutera bidadri.. buku ader orunk pinjam dari taon lpas xpulang2... hmphhhhhhh~~~
      stressssssssssss... grrrrr....

      Delete
  6. macam musim tengkujuh jer. salam perkenalan juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengkujuh la juga.adat la kan kalu xda hilang warna hidup lak..:)

      Delete
  7. salam perkenalan yang penting enjoy ur life buang yang keruh ambik yang jernih

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal bella....thanks atas advice yg membina tu..:)

      Delete
  8. Replies
    1. maceh sweety..xder la..sj tambah2 entri.:)

      Delete
  9. Hiti mati dengan kehendaknya!...

    ReplyDelete
  10. rosak hati rosak seluruh anggota badan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rosak seluruh anggota macam boneka xbernyawa..huhuhu

      Delete
  11. rosak hati? meh sini aku repair...

    ReplyDelete
  12. walau hati itu mati namun ia tetap kuat menongkah guruh dan hujan yang mendatang ;)

    ReplyDelete